BEPS TRAVEL

Tel: +4-0745-499.985 (RO)
Română

Condiții de călătorie

INFORMATII BAGAJE SI COLETE 
1. Se admit gratuit la transport bagaje/persoana, in limita a 50 kg, bagaje care se inregistreaza si sunt depuse in campartimentul de bagaje sau in remorca autocarului, si bagaj de mana, in limita a 6 kg (continand bunuri strict necesare calatoriei: alimente, medicamente,etc.) in autocar. 
2. In cazul in care greutatea bagajelor admise gratuit la transport depaseste limita admisa, excedentul de greutata se taxeaza cu 1 euro/kg. 
3. In cazul in care pasagerul detine mai multe bagaje inregistrate, vor fi taxate cu 1 euro/kg (conform pct. 2). 
4. Din motive de siguranta nu sunt admise la transport materiale explozive, munitie, artificii, materiale iritante, gaze comprimate (butan, propan, oxigen), lichide inflamabile (acetona, benzina, etc.) si toate celelalte articole mentionate care sunt interzise prin hotararile in vigoare. 
5. In cazul pierderii, deteriorarii totale sau partiale, sau distrugerii bagajului, posesorul de drept are obligatia de-a aduce la cunostinta delegatului firmei transportatoare (agent de turism, sofer, etc) aceste fapte, prin formulare in scris a unei reclamatii, cel mai tarziu la momentul finalizarii calatoriei. ORICE RECLAMATIE ULTERIOARA NU VA FI LUATA IN CONSIDERARE SI NU SE ACCEPTA ACORDAREA DE DESPAGUBIRI. 
6.Bagajele vor fi eliberate numai titularului de tichet, iar in cazul coletelor primite, pa baza actului de identitate (CI, pasaport) si semnatura. 
7. Dupa debarcarea calatorilor in statiile de pe linia principala a autocarului si imbarcarea acestora in autocarele/microbuzele de transfer (ramificatii), fiecare pasager are obligatia ca, in fiecare statie de coborare sa isi supravegheze bagajele. In caz de neurmarire a bagajelor, transportatorul nu raspunde de acestea. 
8. In caz de pierdere, deteriorare totala sau partiala a bagajului inregistrat, raspunderea transportatorului se limiteaza la suma de 100 EURO/bagaj. Raspunderea transportatorului este limitata doar la suma daunelor compensatorii dovedite. In nici un caz transportatorul nu este raspunzator pentru daunele indirecte, accidentale sau ulterioare. 
9. In cazul in care un bagaj inregistrat are o valoare mai mare de 100 EURO, posesorul bagajului este obligat sa declare, in momentul imbarcarii, valoarea considerata a bagajului sau sa achite o taxa asiguratorie suplimentara, de 10% din valoarea declarata. In cazul in care, la imbarcare, aceasta declaratie nu este data, in cazul pierderii, deteriorarii totale sau partiale al acestuia, despagubirea va fi acordata in limita a 100 EURO. 
10. In cazul in care pasagerul declara o valoare mai mare de 100 EURO pentru un bagaj, reprezentantul transportatorului are obligatia sa mentioneze pe numarul tichetului de bagaj, valoarea declarata si sa incaseze, pe baza de chitanta, 10% din aceasta valoare. Posesorul bagajului este obligat sa demonstreze valoarea declarata a bagajului, prin prezentarea bunurilor si justificarea prin documente a valorii acestora. 
11.Transportatorul nu este responsabil pentru deteriorarea obiectelor si bunurilor interzise la transport care sunt introduse in bagajul inregistrat, si nici pentru articolele fragile sau perisabile, pentru obiecte care au o valoare speciala cum ar fi bani, bijuterii, argintarie, metale pretioase, titluri de valoare, garantii ori alte valori, chei, documente de afaceri, pasapoarte si orice alte documente de identitate ori asantioane care sunt incluse in bagajele inregistrate, cu sau fara stirea transportatorului. 
12. Transportatorul nu este raspunzator pentru nici o dauna rezultata din nerespectarea oricaror legi aplicabile, regulamente, ordine, cereri sau cerinte impuse de un organism guvernamental. 
13. Raspunderea transportatorului este limitata numai la daunele produse in timpul transportului. In legatura cu bagajele inregistrate, pasagerul poata actiona impotriva transportatorului care a emis biletul sau impotriva oricarui alt transportator care a efectuat transportul in timpul caruia s-a produs dauna. Transportatorul nu este raspunzator pentru daunele produse bagajelor neinregistrate, cu exceptia cazului in care pasagerul dovedeste ca daunele au fost cauzate din neglijenta grava a transportatorului. 
14. Transportatorul nu este raspunzator pentru vatamarile cauzate pasagerilor sau pentru daunele produse bagajelor de catre obiectele continute in bagaje. Orice pasager ale carui obiecte introduse in bagaje cauzeaza vatamari altui pasager, deteriorari ale bagajelor acestuia ori bunurilor transportatorului, sau oricarei alte proprietati pe care acesta o transporta, va despagubi trasnportatorul cu privire la toate pierderile si cheltuielilede orice natura suportate de acesta ca urare a acestui fapt, in conformitate cu legea romana. 
15. In cazul nelivrarii(dar nu in cazul nelivrarii in intregime) catre pasager a bagajelor inregistrate, precum si in cazul producerii unei daune asupra unei parti (dar nu in intregime) a acestor bagaje, raspunderea transportatorului va fi redusa proportional in baza greutatii bagajelor, indiferent de valoarea partiala a portiunii deteriorate sau a bagajului in intregul sau. In cazul in care greutatea bagajului pasagerului nu este inregistrata pe ticchetul de bagaj se considera ca greutatea acestui bagaj inregistrat nu depaseste greutatea admisa gratuit la transoprt corespunzator tarii de destinatie, proportional cu numarul bagajelor admise gratuit la transport. 
BILETELE 
1. Biletul de calatorie este nominal, nu poate fi cedat altor persoane. 
2. Calatorul care detine un bilet dus-intors, cu data de intoarcere nestabilita (bilet open), este obligat sa rezerve calatoria de intoarcere cu cel putin 7 zile inainte de data efectuarii acesteia. Data calatoriei de intoarcere trebuie stabilita telefonic sau in agentie. 
3. Calatorul va fi acceptat in limita locurilor disponibile. 
4. Biletul GRATUIT este nominal, se acorda pe baza de chitante si cerere scrisa. 
5. Orice renuntare la biletul de calatorie se va anunta cu minim 48 ore inaintea plecarii. In aceasta situatie se va restitui suma integrala. In caz de renuntare, dupa termenul de mai sus, nu se mai acorda nici o restituire. Dupa data si ora programata pentru plecare, biletul devine neutilizabil. 
6. Biletele pierdute, furate, distruse sau ilizibile, nu pot fi inlocuite sau rambursate. 
CONDITII DE TRANSPORT 
1. Transportatorul se obliga sa depuna eforturi pentru a transporta pasagerul si bagajele cu promptitudine si in siguranta. 
2. Calatorii se vor prezenta pentru imbarcare cu cel mult 30 de minute inainte de ora de plecare pentru intocmirea formalitatilor de imbarcare. 
3. Orice modificare a datei inscrisa pe biletul de calatorie se va anunta cu minim 48 ore inaintea plecarii. In aceasta situatie modificarea se va face fara penalizare.. Dupa termenul de 48 ore, dar nu mai tarziu de data si ora plecarii autocarului inscrisa pe bilet, modificarea se face cu aplicarea penalizarii de 5% din contravaloarea biletului de calatorie. 
4. La biletele cu tarif promotional nu se acorda reduceri si nu se fac restituiri. La acestea se poate face prelungirea termenului de valabilitate, pana la 6 luni cu achitarea diferentei de pret. 
5. Orice restituire se acorda numai titularului de bilet cu prezentarea actului de identitate si cerere scrisa. 
6. Nicio plecare in cursa nu poate fi amanata (intarziata) din cauza intarzierii calatorilor. In cazul neprezentarii calatorilor la cursa, transportatorul dispune de loc in interesul sau. 
7. Asigurarea medicala ESTE RECOMANDATA dar nu este iinclusa in pretul biletului. 
8. Transportatorul isi rezerva dreptul de a intrerupe calatoria si debarca in prima statie de pe traseu, fara drept de despagubire ulterioara, pasagerii in stare de ebrietate, sub influenta narcoticelor, cu comportament violent, imoral, indecent, etc. 
9. Transportatorul nu isi asuma raspunderea cu privire la documentele de trecere a frontierei, necorespunzatoare saun incomplete. In cazul intreruperii calatoriei din vina calatorului (inclusiv intoarcerile din VAMA), biletul de calatorie isi pierde valabilitatea, iar contravaloarea biletului nu se restituie. 
10. Transportatorul nu isi asuma nicio raspundere asupra continutului si cantitatii bagajelor, inclusiv raspunderea vamala. Calatorul este obligat sa respecte legislatiain vigoare cu privire la acest lucru (). 
11.Se admit la transport animale, pe baza de cerere aprobata de direrctorul de vanzari. 
12. Locul inscris pe biletul de calatorie este orientativ. 
13. Pe parcursul deplasarii, calatorul va pastra asupra lui, la indemana, biletul in original si documentul de identitate. 
14. Orele de plecare a masinilor de transfer sunt conditionate de orele de sosire ale autocarelor. 
15. In functie de nr. de pasageri inscrisi pe baza de bilet sau rezervare, transportatorul poate aloca ca si mijloc de transport pentru linia efectuata autocar/microbuz.